About

Een groot aantal jongeren heeft heeft behoefte aan een leerplek waar ze hun talenten kunnen ontdekken.  Hiervoor kunnen zij terecht bij Handmade Hopes. Onder deskundige begeleiding van enthousiaste professionals leren jongeren een dagritme vast te houden, verantwoordelijkheid te nemen en versterken ze hun sociale vaardigheden. Maar boven alles leren ze trots te zijn op wie ze zijn en wat ze kunnen!

In de Oosterstraat in Groningen is een woonwinkel met werkplaats waar jongeren oude meubels opknappen en zelf producten maken (haken, breien, naaien, timmeren, fröbelen). Deze winkel heeft de uitstraling van een professionele shop met mooie en hippe producten waar je blij van wordt. Mensen komen binnen omdat het een leuke winkel is, daarna blijkt pas dat er een verhaal achter schuilt.  In de winkel verkopen we een mix van vintage schatten, nieuwe producten en handmade producten herkenbaar aan een label met daarop de artiestennaam van de jongere. Daarnaast verkopen een aantal startende creatievelingen hun eigen werk en werken zij als vrijwilliger een dagdeel in de winkel.

Binnen Handmade Hopes kunnen getalenteerde jongeren aan de slag als: webdesigner, commercieel medewerker, communicatie medewerker, inkoper, creatieve duizendpoot, boekhouder en productontwikkelaar. Maar ook jongeren die muziek maken, prachtig kunnen tekenen of schrijftalent hebben kunnen een plek vinden in dit project.

Enkele reacties van onze jongeren:

“Je leert hier een eigen sfeer te maken waardoor werken leuk is”

‘Iedereen heeft een eigen talent en je krijgt hier de kans om die te laten zien”

“Je deelt je creativiteit met anderen, je werkt samen waardoor je nog creatiever wordt”

“Ik ben gewoon graag met mijn handen bezig”

“Dankzij Handmade Hopes kom ik weer wat in mijn ritme”

“Ik kan mij uiten in de creatieve dingen die ik hier maak”

“Ik ben denk ik al gegroeid”