Diversity Day was een succes!

 

20181021_130128483_iOSAfgelopen zondag, 21 oktober, was het Diversity Day. Een dag waarop we  in Groningen bewust stil staan bij en 20181021_110502633_iOSvieren hoe divers alle inwoners van de  stad zijn. Tien verschillende locaties  fungeerden als  podium voor onder andere zang, dans en human library. Handmade Hopes was hier ook onderdeel van. Er kon deze dag niet alleen worden geshopt, er waren ook performances van  meerdere Spoken Word artiesten te zien en horen. Onze winkel is niet zo heel groot dus het was voor ons best een happening! Al die diverse artiesten in de winkel met hun eigen verhalen. Heel gaaf!

De artiesten traden meerdere keren op die middag, met diverse thema’s. Centraal stond toch wel het onderwerp diversiteit. Spoken Word artiest Cindy Visser had een tekst geschreven over Handmade Hopes.  Gebaseerd en geïnspireerd op gesprekken die ze met jongeren die in de winkel werken, had gevoerd. Super mooi en ontzettend inspirerend!

Met het team hebben we ook nog eens de tekst over Handmade Hopes voorgedragen. We voelden de spanning wel van tevoren, maar het ging hartstikke goed!

20181021_141617615_iOSDiversity Day heeft ons wel doen nadenken, nadat we van zo veel verschillende hoeken over diversiteit hebben gehoord. Bij diversiteit denken we al gauw aan geaardheid of afkomst maar het gaat ook over hoe mensen zich voelen.  Wie voel jij je? En dat dat goed is.

Wij vonden het dus een groot succes!

 
<- Beginnend linksboven: Spoken Word artiesten Ileen, Petra, Sascha, Lilian, Cindy en Joost