Het kussenproject

Van garen en stof tot een kussen, een succeservaring en een trots gevoel

Welke kwaliteit van jou kwam je van pas bij dit project?”, vraag ik aan Evelien. “Sowieso geduld!”, antwoordt ze. Evelien werkt nu anderhalf jaar bij Handmade Hopes. In het najaar van 2019 kwam het “kussenproject” op haar pad. “Toen ik gevraagd werd of ik het project wilde afmaken zei ik dat het me erg leuk leek om zo’n groot project te doen, maar ook dat ik het nog nooit had gedaan, niet wist of ik het kon en ook niet hoe het moest.” Met een beetje aanmoediging, maar vooral veel eigen enthousiasme, wilde ze het wel gaan proberen.

Evelien vertelt dat ze het in het begin spannend vond om eraan te werken. “Ik wilde het werk niet verpesten. Vrij snel had ik het idee dat ik doorhad hoe het ongeveer moest. Toen ik het eerste blad geborduurd had dacht ik ‘het komt goed, ik kan dit afmaken’. Vanaf dat moment voelde het als mijn project.” Evelien vertelt dat ze ontdekt heeft dat ze het fijn vindt om aan een groter project te werken. Wanneer ze weet hoe het moet, komt ze in de flow en vindt ze het fijn om ermee bezig te zijn. “Ik weet nu ook dat ik heel goed kan kijken wat iemand anders heeft gedaan en het van daaruit mezelf kan aanleren. Ik heb veel gekeken naar de blaadjes die de andere jongere al had geborduurd en me afgevraagd: ‘hoe deed zij dat?’. Al doende leer je en dat heeft Evelien dus ervaren. Dat vinden we bij Handmade Hopes een succes! Inmiddels is het kussen af en ligt het bij de kersverse eigenaar op een prachtige fauteuil. We kregen een foto en enthousiaste reactie opgestuurd als bedankje. Voor Evelien is het een beetje onwerkelijk dat het kussen af is. “Ik heb er zo lang aan gewerkt en dan ziet het er ineens heel anders uit wanneer het echt een kussen is.” Dat de klant er ontzettend blij mee is, voelt voor Evelien speciaal: “Ik heb nog nooit iets gehad waar ik zoveel tijd in heb gestoken en wat je vervolgens aan iemand geeft die er dan zo blij mee is.”

En nu is Evelien aan het uitzoeken wat haar volgende grote project wordt. Ze heeft de smaak te pakken en wil nog een keer iets gaan borduren. Wij zijn nu al benieuwd waar deze topper zich op gaat storten.