Over moeilijke wegen en prachtige bestemmingen

Dit pareltjmag je niet missen! Het verhaal achter het schilderij dat schittert op onze foto van de Sociale Groningse Ondernemers Challenge. Je kunt nog tot en met vrijdag 13 november op ons stemmen zodat we de publieksprijs van €1000 winnen. Daarmee willen we een webshop starten om de werken van jongeren met een groter bereik (en dus vaker en sneller) te verkopen. Verkoop van een zelfgemaakt product geeft het zelfvertrouwen zo’n boost dat we dat graag vaker zien! 

 Klik hier en stem!

Afgelopen voorjaar maakte Johaynna dit schilderij vanuit huis toen de Handmade Hopes concept store gesloten was vanwege de intelligente lock-down. Met ‘HMH Goes Online’ zorgden we ervoor dat jongeren wekelijks spullen kregen om thuis creatief aan de slag te gaan. Ons hoofddoel: met elkaar in verbinding blijven. Wanneer ik Johaynna nu, een aantal maanden later, vraag hoe ze op het idee kwam voor dit schilderij, zegt ze:

“Wanneer ik me verveel en een pen/potlood en papier voor m’n neus heb dan ga ik tekenen. Toen ik vanuit HMH een groot canvasdoek mocht beschilderen, dacht ik direct aan een tekening die ik eerder had gemaakt. Die tekening was mijn inspiratie.”

Tijdens HMH Goes Online spraken we Johaynna op gepaste afstand bij haar voordeur. Ze gaf aan graag aan een groter project te willen werken. Daarom spraken we af dat wij de week erop het canvasdoek en verfbenodigdheden voor haar mee zouden nemen. Johaynna vertelt dat ze het “super leuk” vond om eraan te werken vanuit huis.

“Ik verveelde me vaak tijdens de lock-down en in dit schilderij kon ik al mijn ideeën en gedachtes kwijt van dat moment. Ik ben altijd heel zelfverzekerd met een potlood en papier, want tekenen vind ik al leuk sinds ik klein ben. Schilderen was iets nieuws voor mij. Ik wist niet eens dat ik het in me had. Zo ontdekte ik een nieuw talent van mij.”

Op het schilderij staat de quote ‘difficult roads often lead to beautiful destinations’ centraal. Johaynna vertelt dat deze quote ook op haar tekening stond en dat het precies zegt wat ze met het schilderij wil overbrengen.

“Mijn levenspad is niet heel makkelijk geweest en is het nog steeds niet, maar als ik er op terugkijk en zie waar ik nu sta ziet het er voor mij mooier uit. Ik ben nog niet bij mijn beautiful destination, maar ik kom er nog wel.”

Johaynna vindt het heel tof dat haar schilderij schittert op onze foto voor de Sociale Groningse Ondernemers Challenge. Het zou haar echter een “een super gevoel’’ geven wanneer iemand haar werk zou kopen. “Het idee dat je werk niet voor niets is geweest en iemand er geld aan uit wil geven omdat hij/zij het zo mooi vindt, dat zou me blij maken.”

 

>>> Het schilderij is nog te bewonderen in onze concept store en te koop voor €29,95. Interesse? We zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.30 tot 17.00 en op zaterdag van 10.30 tot 17.30.